28 Şubat 2014 Cuma

yol



Hala Haydarpaşa'dan trenler kalkmadığı için geçen seneki gibi yine ilk Ankara'ya gittik ve Van Gölü Ekspresi'ne ordan bindik. İstanbul'dan Ankara'ya Pegasus ile Sabiha Gökçen'den 30 liraya bilet bulduk. Sabiha Gökçen'e toplu taşıma ile gitmek istediğimiz için Uzunçayır metrobüs istasyonunun çıkışında bulunan otobüs duraklarından havaalanına giden otobüslere bindik. (E11 di bizim bindiğimiz) Kısa sürede götürüyor sizi havaalanına. Ankara'dan sonraki ilk durağımız, Van Gölü ekspresinde geçireceğimiz en uzun vakit de  olan (19 saat) Elazığ idi. Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi gibi her gün olmadığı için (haftada iki gün, Pazar ve Salı günleri Ankara'dan kalkıyor) Elazığ-Tatvan arasını bölgesel trenle (9 saat ) geçtik. Van Gölü Ekspresi Tatvan'da sona eriyor zaten. Geriye kalan Tatvan-Ahlat (40 dk), Tatvan-Bitlis (30 dk) ve Bitlis-Van (2 saat) arası ulaşımları otobüs ve minibüslerle sağladık ki zaten ulaşım hiç sorun olmadı, hatlar sürekli işliyor. Dönüşü Van'dan uçakla yaptık. (2 saat)



Geçen seferden doğuya ve iklimine alışık olduğumuz için bu sene daha hazırlıklıydık ve daha pratik hazırladık yükümüzü. Yanımıza aldıklarımız "gitmeden" postundan tekrar okunabilir. Bu sefer daha az eşya aldık yanımıza. Zira yolda da aldıklarınızla zaten bavulunuzda bıraktığınız boşluk doluyor. Sadece çok kritik olan bir şey var ki bu sene onu atladığımız için sıkıntı çektik biraz. Yanınızda günlük taşıdığınız el çantanızın mutlaka su geçirmeyen deri çantalardan olmasına dikkat edin çünkü bizim yanımıza aldığımız bez sırt çantaları (eastpack ve türevleri) maalesef 40 dakikalık Bitlis sulu karına dayanamadılar. Bir de sırf keyif için karın üstüne oturmalık/uzanmalık plastik katlanabilen örtü/mat gibi bir şey olsaydı ne de güzel olurdu dedik. Eğer yeriniz olursa mutlaka alın.



27 Şubat 2014 Perşembe

evet iki





Geçen sene bu zamanlarda ilk defa yoluna çıktığımız doğunun ilk postunu girmiştik. Nihayetinde bu sene o post bir ikincisiyle devam edecekmiş.

Bu sefer bu blog, Melike ve Ezgi'nin İstanbul'dan Ankara, Elazığ, Tatvan, Ahlat, Bitlis ve Van'a süren 10 günlük yolculuğunun eklenerek artan arşividir.